Magyar Rocktörténet ’80 ’90 (Magyar Rocktörténet 2.) – ÚJ

Új képregény

6.500 Ft

Készleten

Leírás

Képes Krónikák Kiadó
2024
Szín: színes
Formátum: keményborítós
Oldalszám: 100
ISBN: 978-615-6731-01-2

Tartalom
A Képes Krónikák Kiadó a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával létrehozta az első magyar „rockzene-történeti” képregényt.

Futaki Attila, Magyarország leghíresebb képregényrajzolója szakmai irányítása mellett fiatal, tehetséges rajzolókkal (Szabó Csaba, Fritz Zolán Haragos Péter, Felvidéki Miklós) Kántor Mihály forgatókönyve alapján megrajzoltattuk a Magyar Rocktörténet képregénysorozatot. A két kötetesre tervezett mű 100-100 oldalon mutatja be egy kitalált szereplő, Pallaghy Karcsi közepesen tehetségtelen rockzenész élettörténetét. Főszereplőnk egy amatőr együttes tagjaként találkozik a korszak ismert zenészeivel és a hazai zeneipar korabeli alakjaival. A képregény 1960-tól 1999-ig kalauzolja végig az olvasót a magyar rock- és beatzene hőskorán, felvonultatva  a hazai zenei élet fontos eseményeit  és ikonikus alakjait.

A Kántor Mihály forgatókönyvíró által megálmodott „rock- minilexikon” egy izgalmas utazás a múltba, amely során az olvasók újra átélhetik a magyar rockzene felemelkedését, megismerhetik a huligánok és a jampecek világát, az akkori klubéletet, és betekintést nyerhetnek a korszakot meghatározó zenei irányzatokba, mint például a pol-beat vagy a hard rock.

A képregény lapjain többek között olyan legendás előadóművészek és zenekarok is megelevenednek – a képregény műfaji jellegéből adódóan „karikatúra-szerűen”, ám  szerethető módon – , mint a GERILLA, SCAMPOLO, BERGENDY, RADICS BÉLA, HUNGÁRIA, GEMINI, KEX, BEATRICE, LGT, P. MOBIL, SKORPIÓ, PIRAMIS, GENERÁL, FONOGRÁF, BOJTORJÁN, ILLÉS, METRO, OMEGA, ZALATNAY CINI, KONCZ ZSUZSA, KOVÁCS KATI, PRESSER, MÁTÉ PÉTER, ZORÁN, CSEH TAMÁS, HOBO, EDDA, BRÓDY vagy  DEMJÉN FERENC.

A Jávorszky Béla Szilárd zenei szakíró által lektorált, 2. rész a magyar rockzene  1980-2000. terjedő időszakát mutatja be.

További információk

Tömeg 1 kg
Csomagolás

Nincs

Brand

KepesKronikak

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Magyar Rocktörténet ’80 ’90 (Magyar Rocktörténet 2.) – ÚJ” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük