Csernobil – Az Atomváros Bukása – ÚJ

Új képregény

6.990 Ft

Készleten

Cikkszám: TRO-002 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Troubadour Books Kiadó
2024
Szín: színes
Formátum: keményborítós
Oldalszám:
ISBN: 9786156745019

Tartalom
A Szovjetunió létrehozta a saját „Atomok a békéért” programját, hogy ellensúlyozza a Nyugat nukleáris fölényét. Az eredmény azonban egy radioaktív felhő lett, amely az egész világot rettegéssel töltötte el.
Az 1986 áprilisában bekövetkezett csernobili katasztrófának számos kiváltó oka volt: a szigorú tekintélyelvű politika, a teljesíthetetlen határidők, a pénz- és eszközhiány, a mindent átszövő bürokrácia és a korrupció mind szerepet játszott az emberiség történetének legsúlyosabb nukleáris tragédiájában.

Ez a művészien megrajzolt, megrendítő beszámoló olyan emberek sorsán keresztül mutatja be az eseményeket, akiknek az életét tragikusan befolyásolta a katasztrófa. Mérnökök, tűzoltók, orvosok, katonák, a környező településeken élő családok és gyerekek, az erdő állatai – minden egyes áldozat egy mozaik Csernobil történetében. Ők fizették meg az árát a politikusok ambícióinak és arroganciájának.
A Troubadour Books legújabb kötetében a csernobili atomkatasztrófa történetét meséli el a képzőművészet eszközeivel Matyáš Namai cseh-japán grafikusművész.

Brand

NONVIP

Troubadour Books

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csernobil – Az Atomváros Bukása – ÚJ” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük