A népet szolgáltuk

Használt képregény

5.900 Ft

Elfogyott

Leírás

Képes Krónikák Kiadó
2023
Szín: színes
Formátum: keményborítós
Oldalszám: 68
ISBN: 978-615-8226-36-3

Tartalom
A Kozma utca Gyűjtőfogház udvarán 1957. június 28-án felakasztották Tóth Ilona ötödéves orvostanhallgatót. Állítólagos bűntársaival, Gyöngyösi Miklóssal és Gönczi Ferenccel már két nappal korábban végeztek a kommunista rendszer pribékjei. A budapesti fiatalokat az ÁVH-snak hitt Kollár István rakodómunkás 1956. november 18-i, brutális meggyilkolásában találták bűnösnek.
Azóta sokan tették fel e kérdést: Tóth Ilonkáék – a forradalom „szent ügyének” védelmében – valóban elkövették a gyilkosságot? Vagy a szabadságharcot leverő kommunista állampárt által elvárt, koholt vádak alapján meghozott igazságtalan és jogszerűtlen ítélet áldozataiként vonulnak be a történelembe?
Az tény, hogy Tóth Ilonkáék valóban aktív részesei voltak a budapesti forradalmi eseményeknek. Akárcsak Szentgáli István ÁVH-s főhadnagy, aki fegyverrel védte a Pártszékházat. Sorsuk tragikus módon összekapcsolódik, amikor Szentgálit bízzák meg a Tóth-ügy nyomozásával.
A vizsgálótiszt és a vádlottak egy dologban értettek egyet: mindannyian a Népet szolgálták. Könyvünk nem dokumentum-képregény. Az események egy lehetséges, de ma már nem bizonyítható sorozatát mutatják be, Sinonimo és Levi története alapján, Terebesi Gyula rajzaival.

A kötet rajzolójáról, TEREBESI GYULÁRÓL
Terebesi Gyula kárpátaljai származású magyar rajzoló, grafikus, restaurátor 1995-ben Kárpátalján született. Iparművészetet tanult az Ungvári Erdélyi Béla Képzőművészeti Szakközépiskolában, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetemen elvégezte a festő-restaurátor szakot. Sokszínű alkotó, szinte minden hagyományos képzőművészeti technikát elsajátított. Festett történelmi vászonképet, faragott eklektikus díszkeretet, részt vett a Szent István-terem, a Lahore-i Erődben kiállított Princess Bamba gyűjteménynek a restaurálásában, történelmi portrékat festett a Külgazdasági és Külügyminisztérium számára… Jelenleg rajzot és festészetet tanít a Magyar Képzőművészeti Egyetem
restaurátor tanszékén. A „Népet szolgáltuk” az első önálló képregénye.

A forgatókönyvírókról
Az ’56-os képregény a Képes Krónikák Kiadó összeszokott szerzőpárosának, Németh Levente (Levi) és Mészáros János (Sinonimo) immár ötödik közös munkája.

További információk

Tömeg 0,1 kg

Brand

KepesKronikak

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A népet szolgáltuk” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük